LEGEA PORCULUI! Nu mai poți să vinzi porcul crescut în gospodărie

Aplicarea Legii porcului aduce norme care interzic vânzarea porcilor ce sunt crescuți în gospodăriile țărănești, dar și comercializarea cărnii care provine de la acești porci. 

Proprietarii de porci crescuți în gospodărie vor fi obligați să declare animalele în Registrul Agricol de la Primărie.

La țară, oamenii vor avea voie să crească porci în gospodăriile țărănești pentru îngrășare, dar și pentru sacrificare, mai exact, doar pentru consum familial. 

Potrivit noilor norme ale Legii porcului, mișcarea porcinelor dintr-o exploatație comercială sau dintr-o exploatație non-comercială se va face după reguli stricte!

taranii nu mai au voie sa vand porcii crescuți in gospodarie

De exemplu, în exploataţia noncomercială de porcine, porcii vor fi crescuți pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial. Se va interzice comercializarea porcilor și a produselor care provin de la aceste animale.

Să nu uităm că aceeași lege a porcului există impune țăranului de rând respectarea condițiilor de biosecuritate pentru exploatațiile noncomerciale de porcine.

- porcinele deținute trebuie să fie identificate individual, înregistrate în Baza națională de date;

- exploatația trebuie să fie supusă controlului sanitar-veterinar;

- porcinele trebuie să fie înregistrate în registrul agricol deținut de unitatea administrativ-teritorială în a cărei rază teritorială se află exploatația;

- comercializarea porcinelor și a produselor provenite de la acestea este interzisă.

UPDATE! Ministrul Barbu i-a convocat pe responsabilii din ANSVSA și zootehnie și le-a cerut să modifice de urgență prevederile care i-au enervat pe români, pentru că li s-a interzis să își vândă porcii crescuți în gospodărie.