Să vedem care este relația cauzală dintre Stres și Căderea părului la bărbați și femei
Este adevărat ce ați auzit despre stresul care contribuie la căderea părului. Căderea părului legată de stres, spre deosebire de primele două cauze ale căderii părului, este un rezultat al mediului și poate fi mai ușor de gestionat dacă stresul poate fi controlat.
Una dintre cele două forme de cădere a părului poate rezulta din stres fizic sau emoțional excesiv, cum ar fi cel cauzat de un accident, boală sau intervenție chirurgicală:
1) Alopecia areata: Un atac de celule albe din sânge asupra foliculilor de păr provoacă alopecia areata, o afecțiune legată de stresul căderii părului.
Acest tip de cădere a părului apare și în câteva săptămâni (deseori în pete), dar părul de pe corp și întregul scalp pot fi afectate.
Recreșterea firelor de păr poate apărea în mod natural, dar poate necesita și tratament special.
2) Efluviu telogen: acest tip mai puțin sever și mai răspândit de cădere a părului face ca părul să se oprească din creștere și să rămână latent timp de două până la trei luni înainte de a cădea. În șase până la nouă luni, crește din nou.
Orice tip de presiune – fizică sau psihică – afectează negativ foliculii de păr, făcând părul să cadă brusc.
Factori precum accidentele, rănile, spitalizarea și boala sunt exemple de presiune reală.
Greutățile monetare, obligațiile și chiar problemele legate de afaceri sunt, de asemenea, mari declanșatori ai căderii părului.
În general, a deveni chel din cauza unei eveniment sau situații supărătoare nu este un fenomen rapid.
S-ar putea să observați că impactul apare la 6-12 săptămâni după evenimentul care v-a provocat tulburări fizice sau personale.
Astfel, există o legătură standard între stres și chelie.
Cu cât vă gândiți mai mult și vă supuneți creierul la presiune psihologică sau la probleme reale, cu atât este aproape sigur că șuvițele de păr vor cădea din cauza apariției substanțelor chimice de adaptare.