De ce este Ozempic atât de popular printre cei care vor să slăbească

La sfârșitul anului 2022, Ozempic a devenit unul dintre cele mai la modă medicamente pentru slăbit. 

A fost prezentat la Premiile Emmy, iar pe TikTok am văzut tone de videoclipuri de transformare ale oamenilor care l-au folosit.

Să ne dăm seama ce fel de medicament este și dacă merită injectat pentru pierderea în greutate.

Ce este în interiorul Ozempic și cum funcționează

Ozempic este o soluție de injectare săptămânală care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Ingredientul său activ este semaglutidăagonistul peptidei asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1).

pareri ce este ozempic si daca te ajuta sa slabesti

GLP-1 este un hormon care începe să fie produs la câteva minute după masă și treptat crește imităte face să te simți plin. Odată ajuns în corpul uman, Ozempic are efectul GLP-1. 

Receptorii care preiau în mod normal această peptidă „prind” semaglutida și declanșează producția de insulină. În același timp, secreția de glucagon, un hormon care ar trebui să crească nivelul zahărului, scade .

GLP-1 vizează centrii creierului care reglează pofta de mâncare, ceea ce provoacă plictisitoarefoame de semaglutidă și vă permite să vă simțiți satul mai mult timp după masă. Acest efect este sporit de faptul că substanța încetinește rata de golire gastrică.

Ozempic te ajută cu adevărat să slăbești

Acesta este un medicament relativ nou, deci nu există prea multe cercetări asupra efectelor sale. Și unele dintre cele care există au fost finanțate de producător - și nu Ozempic a fost testat, ci semaglutida.

Deci, într-unul dintre studii se spune, injecțiile săptămânale ajută cu adevărat la pierderea în greutate: cu o doză de substanță activă de 2,4 mg în 68 de săptămâni, oamenii pierd până la 15% din greutate.

Cu toate acestea, recent se pot găsi studii independente rare. De exemplu, acestdozele de semaglutidă de 1,7 și 2,4 mg au fost testate timp de 3-6 luni. 23% dintre subiecți au pierdut mai mult de 15% din greutatea lor în șase luni, iar 7,8% au pierdut 20% sau mai mult. 

Dar oamenii de știință au observat doar 408 de pacienți, ceea ce a făcut dificil să se bazeze pe aceste rezultate.

Deoarece Ozempic ajută, poate cineva să-l folosească pentru pierderea în greutate

Nu, nu poti.

Nu este posibil să alegeți singur doza de Ozempic - este diferită pentru fiecare persoană și trebuie să ia în considerare nuanțele de sănătate, stilul de viață și toate medicamentele luate. 

Este important ca medicamentul să fie prescris de un medic: acesta trebuie să monitorizeze modul în care organismul dumneavoastră reacționează la medicament și, dacă este necesar, să modifice doza și frecvența injecțiilor.

Cine are nevoie de acest Ozempic

Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, acest medicament ajută:

• controlează nivelul zahărului din sânge;
• reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral la pacienții cu boli cardiovasculare;
• pierdere in greutate in combinatie cu activitate fizica si dieta. Datorită acestui fapt, riscul problemele apariției a bolilor a inimii și a vaselor de sânge, a bolilor vezicii biliare și a osteoartritei este redus.

Pentru aceste persoane, Ozempic Pot fieste un tratament eficient.