11 Lucruri neștiute despre ARICI de la intoleranța la lapte la imunitatea la veninul deșarpe

Am adunat în acest articol câteva fapte interesante despre arici pe care probabil nu le știați.

Aricii sunt faimoși pentru țepii lor înțepător , pe care îi au peste tot, cu excepția feței, picioarelor și burticilor. Aceste creaturi drăguțe depind de coloana vertebrală pentru apărare, atât în ​​timp ce dorm, cât și când se confruntă cu dușmani.

Aricii sunt creaturi minunate care locuiesc în grădinile noastre și există multe lucruri interesante despre arici pentru copii pe care ți-ar plăcea să le știi. Iată câteva dintre lucrurile fascinante despre care micuții tăi ar putea să audă.

1) Aricii sunt intoleranti la lactoza

Aricii sunt de fapt intoleranți la lactoză, așa că laptele nu trebuie lăsat niciodată pe lângă ei, apa este perfect în regulă.

2) Un arici are între 5000 și 7000 de țepi! Fiecare durează aproximativ un an înainte de a renunța pentru a lăsa loc pentru înlocuirea sa. 

3) Există 15 specii diferite de arici , găsite în Europa, Asia și Africa. În timp ce aceste creaturi grozave rămân în principal pe pământ, ele sunt destul de bune înotători și se pot cățăra, de asemenea, în copaci!

lucruri nestiute despre arici

4) Aricii au o vedere foarte slabă, așa că se bazează în principal pe miros și auz pentru a naviga. Acesta este o parte din motivul pentru care sunt creaturi nocturne. 

5) Aricii sunt în mare măsură imuni la veninul de șarpe, ceea ce înseamnă că ar fi un adversar foarte puternic împotriva lor într-o luptă. Ar putea chiar să mănânce și după aceea!

6) Botul lung al unui arici este util

Aricii au un bot foarte lung care îi ajută să vâneze. Este chiar înaintea gurii lor, deoarece facilitează hrana pentru dieta lor de bază, formată din insecte, viermi, omizi și fructe de pădure.

7) În topul meniului ariciului se află insectele, urmate de șoareci mici, melci, șopârle, broaște, ouă și chiar șerpi. În cea mai mare parte , creaturi nocturne , ies noaptea în căutarea hranei, dar uneori sunt activi și în timpul zilei, mai ales după ce plouă.

8) Aricii sunt creaturi solitare

Aricii se aventurează singuri după doar patru până la șapte săptămâni de îngrijire de la mama lor. De obicei, își petrec întreaga viață singuri, cu excepția împerecherii pentru a se împerechea cu un alt arici.

9) Aricii se reproduc între aprilie și septembrie, puii născuți în septembrie supraviețuind rareori primei ierni.

10) Aricii sunt prietenii grădinarilor

Aricii și-au câștigat această reputație datorită obiceiurilor lor alimentare. Nu numai că le plac fructele de pădure și fructele, dar elementul de bază al dietei lor este alcătuit din dăunători care sunt obișnuiți în grădinile noastre din spate, cum ar fi gândacii și omizile. Acest lucru vă ajută să păstrați fructele și legumele pe care le puteți cultiva în grădinile dvs.

11) Aricii pot hiberna

Aricii au capacitatea de a hibernează (deși nu toți au), ceea ce îi face unul dintre cele trei mamifere care hibernează. Hibernarea înseamnă că se adăpostesc și rămân într-o stare latentă pentru iarnă.