10 Lucruri Interesante despre Pisici pe care poate nu le știai

Pisicile sunt unele dintre cele mai populare și iubite animale de companie din lume, dar cât de multe știm despre ele? 

Pisicile sunt unele dintre cele mai populare animale de companie din lume, dar ce le face atât de iubite? 

Există mai multe motive pentru care oamenii se atașează de aceste făpturi blânde și independente. Iată câteva dintre ele:

- Pisicile sunt foarte inteligente și curioase. Ele pot învăța trucuri, să deschidă uși sau să rezolve puzzle-uri. De asemenea, ele sunt mereu interesate de mediul înconjurător și de tot ce se mișcă.

- Pisicile sunt foarte afectuoase și loiale. Ele își arată dragostea prin torcăt, frecat, lins sau dormit împreună cu stăpânii lor. Ele pot simți starea de spirit a oamenilor și să le ofere alinare sau companie.

- Pisicile sunt foarte amuzante și jucăușe. Ele pot transforma orice obiect într-o jucărie și să se distreze ore întregi cu el. Ele pot face tot felul de acrobații, salturi sau alergări care îi fac pe oameni să râdă.

cele mai interesante si nestiute lucruri despre pisici

- Pisicile sunt foarte frumoase și elegante. Ele au un blană moale și lucioasă, ochi expresivi și o grație naturală. Ele își îngrijesc singure aspectul și au o igienă impecabilă.

- Pisicile sunt foarte adaptabile și ușor de îngrijit. Ele nu au nevoie de mult spațiu, nu fac zgomot și nu cer multă atenție. Ele pot trăi în apartamente sau case, la oraș sau la țară. Ele se hrănesc cu hrană uscată sau umedă și folosesc litiera pentru nevoile lor.

Iată 10 lucruri interesante despre pisici pe care poate nu le știai:


1. Pisicile pot recunoaște vocile stăpânilor lor, dar adesea aleg să le ignore. Un studiu din Japonia a arătat că pisicile răspund mai puțin la vocile oamenilor decât câinii sau alte animale domestice, deoarece au evoluat ca animale solitare și independente.

2. Pisicile au un simț al mirosului foarte dezvoltat, de aproximativ 14 ori mai puternic decât al oamenilor. Ele folosesc mirosul pentru a comunica cu alte pisici, a marca teritoriul și a detecta potențiali prăzi sau pericole.

3. Pisicile pot vedea bine în întuneric, dar nu în întuneric complet. Ele au nevoie de cel puțin o cantitate mică de lumină pentru a-și activa celulele speciale din retină, numite bastonașe, care le permit să distingă forme și mișcări.

4. Pisicile au o gamă largă de sunete pe care le folosesc pentru a-și exprima starea de spirit și nevoile. Se estimează că pisicile pot produce peste 100 de sunete diferite, de la miorlăit și torcăit, până la șuierat și mârâit.

5. Pisicile sunt foarte inteligente și pot învăța diverse trucuri și comportamente dacă sunt motivate corespunzător. Unele pisici pot deschide uși, folosi toaleta sau chiar apela numere de urgență.

6. Pisicile dorm în medie 16 ore pe zi, mai mult decât orice alt mamifer. Somnul le ajută să își refacă energia și să își consolideze memoria și abilitățile de învățare.

7. Pisicile au o personalitate unică, care depinde de factori genetici, de mediu și de experiențele lor de viață. Există patru tipuri principale de personalitate la pisici: sociabil, curios, timid și agresiv.

8. Pisicile sunt foarte curate și își petrec aproximativ 30% din timpul lor treaz lustruindu-și blana cu limba lor aspră. Acest comportament le ajută să își îndepărteze paraziții, să își regleze temperatura corpului și să își reducă stresul.

9. Pisicile au un organ special numit organul Jacobson, situat în spatele dinților din față, care le permite să detecteze substanțe chimice invizibile din aer sau de pe suprafețe. Când pisicile fac o față ciudată, deschizând gura și ridicând nasul, ele folosesc acest organ pentru a analiza mirosurile.

10. Pisicile sunt foarte afectuoase și loiale față de stăpânii lor, chiar dacă nu arată întotdeauna acest lucru. Ele își manifestă dragostea prin frecarea capului sau a cozii de persoanele preferate, linsul sau mușcarea ușoară a pielii sau a părului sau pur și simplu stând alături de ele.