Ce este cartonașul ALBASTRU la fotbal. Regulament când se dă cartonașul albastru

Cartonașul Albastru se va introduce în curând la fotbal. Află ce înseamnă acesta, când se dă conform regulamentului.

Regulamentul fotbalului va introduce în curând cartonașele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminați 10 minute.

Un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte 2 cartonaşe albastre sau 1 albastru şi 1 galben şi invers.

Mai mult chiar IFAB (International Football Association Board) ar mai fi aprobat ca doar căpitanii de echipă să poată vorbi cu arbitrii, aşa cum este în acest moment la rugby.

ce este cartonașul albastru si ce înseamnă el

IFAB va începe testarea cartonașului albastru în meciurile din primul eşalon în această vară.

pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

Regulamentul va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup „atacuri promiţătoare” sau la protestele fotbaliştilor.

Iniţial meciurile la cel mai înalt nivel vor fi excluse de la această regulă, deşi Federaţia Engleză de Fotbal doreşte implementarea la partidele de Cupă (masculină şi feminină) din sezonul viitor.

De asemenea, noile cartonaşe nu vor fi folosite la EURO 2024 din Germania şi nici în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, că este total împotriva acestei inovaţii, considerând că „nu mai este vorba de fotbal”.