DEX: ce Înseamnă Medicina si Viziunea holistică

Medicina este știința care se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor. Dar ce înseamnă sa fii terapeut holistic? Si ce rol are viziunea holistică in practica medicala?

Viziunea holistică este o abordare care considera ca omul este un tot unitar, format din corp, minte si spirit, si ca toate aceste dimensiuni sunt interconectate si influențează starea de sanatate. 

Astfel, viziunea holistică nu se limitează la tratarea simptomelor, ci cauta sa identifice si sa remedieze cauzele profunde ale bolilor, tinand cont de factori fizici, emotionali, mentali, sociali si spirituali.

medicina si viziunea holistica ce este dex

Un medic care adopta viziunea holistică nu este doar un tehnician care aplica protocoale si prescrie medicamente, ci este un partener al pacientului, care il asculta, il intelege, il respecta si il ajuta sa isi recupereze echilibrul si armonia. 

Un medic holistic nu exclude metodele conventionale de tratament, ci le integrează cu alte terapii complementare sau alternative, cum ar fi acupunctura, homeopatia, fitoterapia, meditatia, yoga etc.

Medicina holistica nu este o moda sau o utopie, ci este o necesitate in contextul actual, in care bolile cronice si degenerative sunt tot mai frecvente si mai grave. 

Medicina holistica este o medicina a viitorului, care răspunde nevoilor reale ale omului modern, care isi doreste sa fie sanatos nu doar la nivel fizic, ci si la nivel emotional, mental si spiritual.